Vrijednost Apple-a premašila dva biliona dolara

Podijeli

Tehnološki div Apple postao je danas prva američka kompanija koja se kotira na berzi sa vrijednošću od dva biliona dolara.

Apple je prva kompanija kojoj je ovo pošlo za rukom, a prije samo dvije godine postali su prva kompanija čija je vrednost na Vol stritu bila iznad bilion dolara.

Kako javlja Rojters, investitori na Vol stritu su odlučili da ignorišu problem Apple-a vezan za ekosistem iPhone-a u korist opklada da će kompanija biti još uspešnija u svijetu posle krize koronavirusa.

Kompanija je tako za samo nešto više od dvije godine udvostručila svoju tržišnu vrijednost, Apple je ovu magičnu granicu na berzi probio kada je cijena njegove akcije porasla na 467,77 dolara, prenosi B92.

Prethodnu rekordnu tržišnu kapitalizaciju od 1.000 milijardi dolara Apple je dostigao 2. avgusta 2018.

Na Vol stritu je uveliko bilo očekivano da proizvođač iPhone-a postane prva kompanija koja će prekoračiiti vrijednost od dva biliona dolara.

Kompanija je krajem jula objavila najsnažnije poslovne rezultate za treći kvartal ikada, uključujući 59,7 milijardi dolara prihoda i dvocifren rast prodaje njenih proizvoda i usluga, navodi CNBC.