Đoković gradi hotel u Visokom u BiH

Podijeli

Novak Đoković okreće se hotelijerstvu, a njegov prvi hotel biće u Visokom, u Bosni i Hercegovini.

Prošlosedmični boravak u mjestu nedaleko od Sarajeva Novak je iskoristio da ponovo napuni baterije na bosanskoj piramidi Sunca i u tunelima Ravne ispod nje, ali i da bi finalizovao kupovinu zemljišta na kojem će graditi smeštajno-ugostiteljski objekat.

Odluku da gradi hotel u Visokom prvi reket svijeta je donio zajedno sa porodicom jer se u julu, prilikom prve posjete bosanskoj piramidi, zaljubio u taj kraj, ali i spoznao iscjeljiteljsku moć, koju ona ima. Zato je, prema saznanjima srpskog Telegrafa, ovaj put poveo suprugu Jelenu da se i ona uvjeri u blagodeti tog prirodnog fenomena prije nego što definitivno uđu u nov poslovni izazov.

– Novak se oduševio mjestom Visoko, bosanskom piramidom i tunelima ispod nje, za koje kažu da dva sata provedenih u njima mijenjaju sedam dana oporavka na planini. On je to lično iskusio ljetos, poslije preležane korone, jer se munjevito oporavio i počeo da se osjeća bolje i fizički i duhovno. Odmah je osvojio Cincinati masters, a osvojio bi i US open da mu nisu smjestili skandal sa pogađanjem sudije. Tada je čvrsto riješio da bosansku piramidu i njenu snagu približi svima. Zato je kupio plac u Visokom, na kojem namjerava da gradi hotel.

Biće to moderan i luksuzan objekat, ali će cijene biti pristupačne da bi u njemu mogao da boravi i naš običan čovjek. Recimo, smještaj za djecu će biti potpuno besplatan – javlja Telegraf.