Nekretnine u doba korone: Pale cijene kvadrata u Podgorici

Podijeli

Jednosoban stan za izdavanje, Central Point

Prošlo je osam mjeseci od početka epidemije koronavirusa, a tržište nekretnina je osjetilo brojne posljedice. Od potpune stagnacije početkom ljeta, promjene interesovanja kupaca, pa do konačnog pada cijena.

Cijene kvadratnog metra u Podgorici trenutno bilježe prosječan pad od 5% u odnosu na januar ove godine. Najveći pad desio se u Momišićima, gdje je sada prosječna cijena kvadrata €1.150, iako su cijene stanova u tom dijelu grada bile u značajnom porastu tokom 2019-te. Naravno, i tu ima izuzetaka – određene popularne zgrade na ovoj lokaciji su održale svoje cijene i zapravo je vrlo teško naći dostupne stanove u njima.

I u popularnom City Kvartu su cijene značajno niže – prosječna cijena kvadrata pala je sa €1.600 na €1.450, zbog čega je interesovanje za nekretninama u ovom dijelu grada i dalje visoko, naročito medju kupcima koji nekretninu kupuju zbog investicije.

Jednosoban stan 50m2 na prodaju, City Kvart

I na ostalim lokacijama u gradu je cijena po kvadratnom metru niža za €100 – €150, a jedini izuzetak je lokacija Kruševac gdje su se cijene zadržale na istom nivou, a pojedini stanovi su čak i nešto skuplji.

Izdavanje

I kirije u Podgorici su u padu, naročito kada su u pitanju veliki trosobni stanovi. Cijene zakupa garsonjera i jednosobnih stanova su u prosjeku nize za €50, dok se dvosobni i trosobni stanovi mogu rentirati po cijenama nižim za €100 – €150, pa i €200 mjesečno. Činjenica je da je ponuda stanova za izdavanje u Podgorici velika i da se sada mogu “ugrabiti” odlične nekretnine na fantastičnim lokacijama po znatno povoljnijim uslovima.

Trosoban stan za izdavanje, Blok 9

Ostaje da se vidi kakav će uticaj dalji razvoj epidemiološke situacije i ekonomske krize imati na tržište i hoće li cijene nastaviti da idu silaznom putanjom i u narednim mjesecima.

Za sve dodatne informacije i konsultacije o nekretninama u Podgorici kontaktirajte agente RE/MAX Capitala na 020 511 211 ili nas posjetite u atrijumu Capital Plaze.

[PROMO]