Nelt Grupa: Povećanje zaposlenosti i logistički sertifikati uprkos pandemiji

Podijeli

Nelt Grupa, koja je u Crnoj Gori vlasnik kompanija Neregelia, Montenomaks I D Way distribution, ostvarila je u 2020. planirani konsolidovani prihod u iznosu od 940 miliona eura. Kao lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i logistike, zapošljava 4.000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi, i preko 25 godina konstantno ulaže u razvoj poslovanja, primjenu novih tehnologija i afirmaciju zaposlenih.

“Godina koju ispraćamo je bila godina požrtvovanosti zaposlenih, u svim kompanijama Grupe. Naš lanac snabdijevanja je neprekidno funkcionisao na tržištima na kojima poslujemo i time omogućio nesmetanu nabavku ključnih proizvoda svim potrošačima. Zakoračili smo značajnije u proces digitalizacije, omogućili veću efikasnost poslovnih procesa i nastavili sa investicijama. Bazirana na kompanijskim vrijednostima, transformacija biznisa se nastavlja u želji da obezbijedimo dugoročnu perspektivu poslovanja Nelt Grupe i naših poslovnih partnera“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe.

Tokom godine obilježene Covidom obezbjeđene su sve raspoložive mjere zaštite i edukacije zaposlenih, vodeći prije svega računa o njihovom zdravlju, ali i o neophodnosti kontinuiteta poslovanja. Donacijom zdravstvenim sistemima u regionu u iznosu od preko 350.000 eura, Nelt Grupa je poslala snažnu poruku da je iskren i stabilan partner i oslonac zajednicama u kojoj posluje. U Crnoj Gori, donacije su realizovane prema NKT, Crvenom krstu i direktno ka ugroženim porodicama.

“Uprkos izazovima, u Crnoj Gori smo povećali broj zaposlenih, a kao okosnica novih aktivnosti ističe se početak distribucije inovativnog uređaja za zagrijavanje duvana – IQOS, koji je uslovio dodatnih 15 novih radnih mjesta u Neregeliji. Kao jedan od ključnih poslovnih uspjeha u 2020. je svakako i dobijanje prvog AEO sertifikata u državi, kojim je potvrđen status Neregelije kao kompanije od povjerenja i izuzetnog partnera Uprave carina“, naglašava Ljilja Pižurica izvršni direktor Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije.

Promo