United Group nastavlja sa širenjem: Preuzimaju najveću medijsku kompaniju u Bugarskoj

Podijeli

Vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, United Grupa, saopštila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije sa više platformi, od Advance Media Group.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela, navodi se u saopštenju.

“NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju u toku svakog mjeseca prati u prosjeku čak 80 % stanovnika te zemlje i četiri radio stanice, dio su Nove”, dodaje se.

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe izjavila je da je veoma zadovoljna postignutim dogovorom.

“Kupujemo uspješnu kompaniju dva istaknuta preduzetnika, sa velikim izgledima za dalji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacione i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfolio i uvjerena sam da ćemo pronaći mnogo sinergija, što će nam na svakom tržištu omogućiti dalja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike“, kazala je Boklag.

Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je da će ova akvizicija imati veliki uspjeh te da je sjajna prilika za Novu, njene gledaoce, slušaoce i posjetioce.

Ova investicija predstavlja četvrtu veliku transakciju otkako je BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe, u martu 2019.

U okviru United Grupe, u Crnoj Gori posluju kompanija Telemach Crna Gora i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituje televizija Nova M.