Šta su privrednici rekli Abazoviću i ministrima: Kritike na račun banaka i IRF-a

Podijeli

Vlada Crne Gore je otvorena za svaki fer biznis i u ovoj kriznoj godini koja će biti puna izazova i treba da nađemo zajednički imenitelj za odgovor na krizu, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa privrednicima u Vili Gorica u Podgorici.

“Privrednici će neće više dijeliti na naše i njihove. Zajednički cilj je ekonomski napredak Crne Gore. Vlada ne može ostvariti rezultate bez privrede, a ni biznisi ne mogu bez nas. Otvoreni smo za sve dobronamjerne inicijative”, kazao je Abazović, prenose Vijesti.

Sastanku prisustvju ministrar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poljoprivrede poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Nećemo dijeliti privrednike na naše i njihove.

Svi zajedno moramo raditi u interesu ekonomskog razvoja naše Crne Gore! ????????????????????????

Posted by Dritan Abazović on Monday, January 25, 2021

Bojanić je kazao da Vlada pazi da niko nema monopole, ni ulaz na mala vrata u Vladi.

“Svi će biti izjednačeni i niko neće moći da traži pare od Vlade, a da ne zna da vodi svoj biznis”, rekao je Bojanić.

Milatović je rekao da je Vlada donijela vladavinu prava što je jako važno za poslovanje.

“Siguran sam da niko od vas ne može zamisliti premijera Zdravka Krivokapića ili nekog ministra da uzima reket i da se bavi korupcijom. To je važno za fer poslovanje”, rekao je Milatović.

On je kazao da Vlada očekuje od privrede redovno izmirenje obaveza prema državi i društveno-socijano odgovorno poslovanje.

Đurović: U Mojkovcu je izgrađena petlja od dva miliona koja ništa ne treba

Vlasnik kompanije “Cerovo” Goran Đurović je kazao da investicije treba pametno odrediti.

“U Mojkovcu je izgrađena petlja od dva miliona koja ništa ne treba, ali treba sve ostalo. Ili zgrada Monstata od 10 miliona eura”, rekao je Đurović.

On je kazao da privreda očekuje smanjenje poreza i doprinosa na plate,mogucnost da svi sa bijele liste reinvestiraju porez na dobit, fleksibilniji zakon o radu i zapošljavanje najboljih u javnoj upravi.

Čelebić: Nedostaju kvalitetni kadrovi, problem su banke i IRF

Vlasnik kompanije “Čelebić”, Tomislav Čelebić kazao je da je problem kvalitetnih kadrova koji nedostaju, te da je važna efikasna e-uprava.

“Problem su banke i Investiciono-razvojni fond (IRF). Razumijem rezervisanost, ali sve se svelo na reprogram kredita. IRF je zadnjih nekoliko godina bio podrška kroz projektno finansiranje bez koga se ne može ostvariti napredak” rekao je Čelebić.

Sa sastanka se oglasio putem Twittera i sam Abazović, poručujući da “svi zajedno moramo raditi u interesu ekonomskog razvoja naše Crne Gore”.