Predrag Todorović, ToMontenegro, direktor

Todorović: Pravimo zdravu kompaniju po tržišnim principima, imaćemo svoje avione

Podijeli

Izvršni direktor nove crnogorske avio-kompanije ToMontenegro Predrag Todorović je kazao da će to biti zdrava kompanija po tržišnim principima sa svojim avionima.

“Naš cilj je da napravimo stabilnu aviokompaniju. Država je odlučila da investira novac a mi profesionalne karijere. Ovo je državna investicija a ne trošak”, kazao je Todorović na konferenciji za medije.

On nije mogao da precizira kada će krenuti prvi letovi, ističući i aktuelnu pandemijsku situaciju u svijetu kao jedan od problema, ali je rekao da će se truditi da to bude do početka ljetnje sezone.

Todorović je kazao da je cijeli menadžment odlučio da karijere daju ovom projektu.

“Ja sam se vratio iz Francuske nakon 11 godina raznih projekata u avijaciji. Odlučio sam da sve to ostavim jer se pojavila prilika da sve to iskustvo dam državi Crnoj Gori i osjetio sam da je to moja potreba”, dodao je on.

U bordu je, kako je kazao, i kolega koji je došao iz Silikonske doline.

“On je radio u Tesli i koji može da radi bilo gdje, a došao je ovdje. Naš cilj je da napravimo zdravu priču, zdravu priču za Crnu Goru i da to bude priča za budućnost”, kazao je Todorović.

On je kazao da je kupovina dva aviona Emraer 195, koja su do sada bili u zakupu kod Montenegro Airlinesa, dobra odluka.

“Ti avioni su bili na operativnom lizingu i neko vrijeme nijesu plaćane rate. Postojala je opasnost da zakupodavac dođe i od države uzme avione i da pošalje fakture za prekid ugovora, sa penalima i sl. Teško je procijeniti tačan iznos ali bi to bilo oko 45 miliona eura, ako ne i više. Mi smo za upola toga kupili avione i preuzeli ih zauvijek. Mi smo vlasnici tih aviona i možemo raspolagati s njima kako želimo, da ih ustupimo tržištu. Oni su naša baza za razvoj avijacije za naredni period”, kazao je Todorović.

On je rekao da se ToMontenegro bazira na ta dva aviona, ali da će ih biti vremenom još. Kako bude flota rasla, tako će se zapošljavati dodatni kadar, kazao je Todorović i naveo da će struktura biti optimalna i efikasna.

“Jedini kriterijum pri zapošljavanju biće kompetentnost”, naveo je Todorović i dodao da očekuje da i zaposleni u Montenegro Airlinesu, koji dijele korporativne vrijednosti nove kompanije, nađu mjesto u njoj.

Ko je sve u menadžmentu ToMontenegra, čitajte u posebnoj vijesti:

Ko će voditi ToMontenegro: Todorović i još pet imena na spisku za menadžment nove avio-kompanije