milojko spajić

Spajić: Menadžment ToMontenegra biće izabran do ponedjeljka

Podijeli

Situacija sa Montenegro Airlinesom je riješena na našu korist osnivanjem nove kompanije ToMontenegro koja će vrlo brzo imati pet članova borda i izvršnog direktora, rekao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

“Kompanija će sigurno početi da radi prije početka nove sezone, što je najbitnije za Crnu Goru”, kazao je Spajić na konferenciji za novinare u Vladi, povodom usvajanja novog paketa pomoći građanima i privredi.

On je kazao da je došao ogroman broj prijava za posao u novoj kompaniji.

“Najkasnije u ponedjeljak ćemo izabrati menadžment i izvršnog direktora pa će oni preuzeti dalji posao kompanije”; dodao je Spajić.

Ministar je kazao da je zatečena “katastrofalna situacija” u Barskoj plovidbi, gdje je Agencija za zaštitu konkurencije zabranila dalju državnu pomoć.

“Mi smo se ponašali po njihovim instrukcijama i nijesmo imali pravo da platimo državnu pomoć. Sa kineskom EXIM bankom smo o tome imali jako intenzivne razgovore na tu temu i na našu radost došli smo do vrlo dobrog rješenja za Crnu Goru. Oni su imali pravo da povuku sve garancije od 58 miliona dolara, što bi dovelo do rizika da i ostali povjerioci zatraže svoja potraživanja. Došli smo srećom do sporazuma da platimo 3,9 miliona dolara glavnice i 700.000 dolara kamate”, dodao je Spajić.

O paketu pomoći čitajte u posebnoj vijesti:

Novi paket: Pomoć za više od 100 hiljada građana