Gradonačelnik milioner: Carević prijavio imovinu

Podijeli

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević vlasnik je preko stotinu nepokretnosti koje se vode na njega ili ime kompanije “Carinvest” koja je u potpunosti u njegovom vlasništvu.

Pobjeda piše da je Carević u redovnom godišnjem imovinskom kartonu dostavljenom Agenciji za sprječavanje korupcije naveo da kao predsjednik Opštine Budva mjesečno zarađuje preko 1.500 eura.

On, kako je poznato iz medija, primanja po osnovu funkcije donira u dobrotvorne svrhe.

Carević u vlasništvu ili djelimičnom vlasništvu ima preko 100.000 kvadratnih metara šuma, pašnjaka, voćnjaka i livada. Njegova supruga je suvlasnica dva voćnjaka i ima mjesečna primanja od 270 eura.

Na njegovo ime, prema podacima iz imovinskog kartona dostavljenom ASK-u, registrovan je i “Mercedes GL320” proizveden 2007. godine, a Carević je prijavio i 10.000 eura u gotovini.

Vlasnik je i preko 500 akcija u Budvanskoj rivijeri.

Na kompaniju “Carinvest” upisano je preko 162.000 kvadratnih metara nepokretne imovine u opštinama Budva, Kotor, Nikšić i Zlatibor u vidu poslovnih prostora, stanova, garaža, šuma i njiva, kao i preko 60 motornih vozila.

Izvršni direktor “Carinvesta”, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata je Carevićev sin Milan.

Predsjednik Opštine Budva nije dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Slučaj Krimovica
Nevladina organizacija MANS 2020. godine je objavila da Carević preko kompanije “Carinvest”, kako su naveli, pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata državnog zemljišta na Krimovici u opštini Kotor.

Za to vrijeme je Carević, kako tvrde u MANS-u, na državnom zemljištu napravio poljoprivredni kompleks koji se prostire na preko šest hiljada kvadrata, suprotno zakonu i bez građevinske dozvole.

Carević je negirao da na Krimovici ima bilo što nezakonito, te da je tadašnji zakon to dozvoljavao.

Kazao je i da nije riječ o pola miliona kvadrata državne imovine, već deset hektara, za šta je zatražio dozvolu od Ministarstva poljoprivrede.