Mišković u Nišu otvorio šoping centar vrijedan 70 miliona eura

Podijeli

Šoping-mol Delta Planet u Nišu svečano je otvorio vrata za posjetioce. Prvi Delta Planet u Srbiji ima 40.000 kvadratnih metara, prostire se na dvije etaže i ima 850 parking mjesta a izgrađen je za samo 14 mjeseci.

Investicija u Delta Planet vrijedna je 70 miliona eura i dio je velikog investicionog plana Delta Holdinga, koji uključuje izgradnju poslovnog sjedišta Delta House, renoviranje Sava Centra koji je kompanija Delta Holding nedavno kupila kao i druge velike projekte u oblasti nekretnina.

“Otvaramo šoping mol koji ima regionalni značaj i za građane, i za privredu Niša i okoline. Kapacitet Delta Planeta je takav da će privlačiti goste iz cijele južne i istočne Srbije, a vjerujemo čak i iz susjedne Bugarske. Biće otvoreno 1.100 novih radnih mjesta”, naveli su iz kompanije.

Posjetioci će u centru imati na raspolaganju prodavnice vodećih modnih brendova, veliki broj restorana i kafića, knjižare, radnje za kućni dekor kao i moderno kino sa 5 sala.

Podsjetimo kako je kompanija Delta Holding u Banjaluci otvorila Delta Planet, jedan od najvećih tržnih centara u BiH, a u planu je i izgradnja velikog objekta u Sarajevu, piše Biznis info.