Miškovićev poslovni pohod na Sarajevo: Od špedicije do nekretnina

Podijeli

Srbijanski biznismen Miroslav Mišković ima ozbiljne poslovne planove u Sarajevu. Osim što planira gradnju velikog šoping centra i stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Stup, već je počeo poslovati u drugoj branši i to veoma uspješno, piše Biznis info.

Naime, njegova kompanija Delta Transportni Sistem (DTS) nedavno je otvorila kancelariju u Sarajevu, gdje već uveliko posluje. DTS BiH klijentima pruža usluge drumskog, avio, kontejnerskog i zbirnog transporta.

“Od samog osnivanja bileži rast u svim segmentima poslovanja, produžava ugovore sa svim značajnim klijentima, ali i uspostavlja partnerstva sa većim avio i kontejnerskim kompanijama, što je dovelo do otvaranja nove kancelarije u Sarajevu”, stoji u posljednjem godišnjem izvještaju kompanije Delta sa sjedištem u Beogradu.

Kompanija odranije ima kancelariju u Banjaluci.

Kompanija Delta Holding jednog od najbogatijih ljudi u regiji planira da gradi najveći šoping centar u Sarajevu te nekoliko stambenih zgrada. Već smo ranije pisali da Miškovićeva kompanija Standard nekretnine ima zemljište na Stupu.

Prema novim detaljima, Mišković će osim šoping centra graditi i stambene zgrade. Riječ je o projektu Delta Planet u Sarajevu koji će biti za sada jedina “Delta Planet šoping promenada” koja će u svom kompleksu obuhvatiti šoping-mol i stambeni prostor, saznaje naš portal.

Projekt će zauzimati ukupnu površinu od 118.000 metara kvadratnih a osigurat će prostor za čak 120 lokala (poslovnih prostora) svetski poznatih brendova. Tu će se nalazi i više od 1.200 parking mjesta.

Prema planovima kompanije, završetak gradnje se očekuje u 2025. godini. No, treba naglasiti da će brzina gradnje zavisiti i od svih potrebnih dozvola i dokumenata lokalnih vlasti koje Mišković mora dobiti za projekat ove vrste i veličine.

BiznisInfo je od Općine Ilidža zatražio informaciju o tome da li je Miškovićeva kompanija dobila dozvole za gradnju šoping centra i stambenih zgrada. No, iz Općine nisu željeli dati odgovor.