Četiri kandidata za direktora Aerodroma

Podijeli

Na konkurs za izvršnog direktora Aerodorma Crne Gore (ACG) koji danas ističe stigle su četiri prijave, saznaju “Vijesti” od izvora bliskih ovoj državnoj firmi.

Izvor “Vijesti” je objasnio da su zaključno sa jučerašnjim danom stigle četiri prijave, ali da rok za pristizanje dokumentacije koja može biti poslata poštom je utorak.

Iz ACG je juče “Vijestima” rečeno da će komisija koju je formirao Odbor direktora početkom sljedeće sedmice razmatrati pristigle ponude i da će tada imati kompletnu informaciju koliko je ponuda pristiglo i ko su kandidati. Iz kompanije nijesu željeli da kažu koliko je prijava stiglo i imena kandidata.

Aerodromi su raspisali javni konkurs za izbor izvršnog direktora prije 15 dana.

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje navedeno je da kandidat treba da ima VII-1 stepen stručne spreme, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja, da posjeduje iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja i da posjeduje visoke etičke standarde i integritet.

Pravo prijavljivanja imali su i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora trenutno je član Odbora direktora Ognjen Jovović. On je na to mjesto izabran nakon što je Ana Lončarević podnijela ostavku na istu poziciju. Bivši izvršni direktor Danilo Orlandić smijenjen je 8. aprila.