Air Montenegro

ToMontenegro dobio operativnu licencu

Podijeli

Agencija za civilno vazduhoplovstvo je kompaniji ToMontenegro izdala operativnu licencu za obavljanje komercijalnog prevoza.

Ova odluka, kojom se licenca izdaje od 25. maja pod brojem ME.OL.005 i sa neograničenim rokom važenja, objavljena je u jučerašnjem Službenom listu.

“Nakon razmatranja dostavljenog zahtjeva i priložene dokumentacije, utvrđeno je da je To Montenegro dostavio potrebne dokaze i propisanu dokumentaciju u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i Pravilnika o načinu izdavanja operativne licence za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza, kao i da posjeduje sertifikat vazdušnog operatora Air Operator Certificate (AOC) broj ME.AOC.005 od 5. maja 2021. godine. Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za izdavanje operativne licence To Montenegro je izvještajem od 25. maja 2021. godine konstatovala da To Montenegro ispunjava propisane uslove u pogledu finansijske sposobnosti neophodne za izdavanje operativne licence”, navodi se u odluci Agencije.

Zahtjev za izdavanje licence dostavljen je 9. aprila.

Prvi let avion Air Montenegra biće obavljen danas, i to charter linijom za Sarajevo.

Prvi komercijalni let biće obavljen 10. juna za Beograd. Iz kompanije su najavili da će do kraja juna otvoriti i linije prema Ljubljani i Banja Luci.