Petram Resort and residences, pool, bazen

Kostić i Gajić ulažu 80 miliona eura u kompleks 55 vila i najveći bazen u Evropi

Podijeli

Područje Crvenog vrha u Savudriji od oktobra prošle godine je veliko gradilište sa 300 radnika iz nekoliko evropskih zemalja.

Investitori su srpski MK Group Miodraga Kostića i Aleksander Group Vojislava Gajića, a na tom mjestu grade odmaralište Petram. Na zemljištu koje je nekada bilo u vlasništvu slovenačkih kompanija niče veliki hotelski kompleks s 55 vila, 179 apartmana i golf terenom.

Investitori nijesu stali pred kameru ali su u pisanom odgovoru za RTV Slovenije kazali da će se na krovu hotela nalaziti bazen s pogledom na Piran. Najduži u Evropi, drugi na svijetu.

Ovo je najveća investicija u hrvatski turizam vrijedna 80 miliona eura. Investitor očekuje otvaranje u junu 2022. godine.

“Zahvaljujući gostima koji ovdje dođu, korist će imati i lokalni ugostitelji i poljoprivrednici. Moći će da ponude kvalitetne proizvode po višoj cijeni”, rekao je Dario Penco iz turističkog udruženja Umag.

Gradilište se vidi čak i iz Portoroža i Pirana.

“U objektivnom smislu zaostajemo jer se drugi razvijaju i mislim da je ovo dobar vodič i polazna tačka za lokalne vlasti i investitore da naprave dobre planove za razvoj naših mjesta”, rekao je Aleksander Valentin, direktor Turističke zajednice Portoroža za RTV Slovenije, prenosi SEEbiz.

Valentin takođe vjeruje da više treba ulagati u infrastrukturu i povezivanje obalnih gradova sa zelenim pojasom.