Amsterdam, Holandija, muzej, Rijksmuseum, Rajko Milić

Booking.com daje bonuse za putovanja kako bi podstakao potražnju

Podijeli

Ograničenja širom Evrope počinju da popuštaju nakon uspješnog napretka programa vakcinisanja u brojnim državama.

Istovremeno, primjećujemo porast broja pretraživanja kako se brojne države ponovno počinju otvarati – što je dobar pokazatelj da su brojni putnici spremni da ponovo putuju i rezervišu smještajne objekte, piše SEEbiz.

Kako bi podstakao dodatnu potražnju i olakšao putnicima da potražnju pretvore u rezervacije, Booking.com nudi 10% bonusa za putovanja, koji će u potpunosti finansirati putnicima iz Evropske unije koji rezervišu boravak do kraja avgusta. Smatraju da je njihova odgovornost ubrzanje oporavka i pomoći oporavku sektora, a cilj tog ulaganja je podsticanje potencijalnih gostiju da rezervišu smještaj.

Putem kampanje ‘Dobro došli natrag u svijet putovanja’ podsticaće se putnici iz Evropske unije da naprave rezervaciju, kojom će se aktivirati 10% bonusa za putovanja (do 200 €) nakon njihovog boravka.

Nagrada će putnicima biti dostupna putem mobilne aplikacije Booking.com-a, primjenjuje se na rezervacije koje se naprave do 31. avgusta 2021, s datumom prijave do 31. decembra 2021. Bonus će automatski biti dodat na Booking.com korisnički račun putnika nakon odjave i moći će se iskoristiti za buduća putovanja u određenim objektima sve do 12 mjeseci nakon odjave iz objekta.