united grupa, wind hellas

Nova akvizicija United Grupe: Kupuju grčki Wind Hellas

Podijeli

United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacionog operatora Wind Hellas sa kompanijom Crystal Almond Holdings Limited.

Kompanija Wind Hellas, kako je saopšteno, jedna je od tri vodeća mobilna operatora u Grčkoj, a pored mobilnih pruža i fiksne, internet i usluge televizije za ukupno 4,2 miliona korisnika ostvarujući godišnje prihode od preko 500 miliona eura.

U okviru United Grupe u Crnoj Gori posluju kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV i dostupne su usluge televizije Nova M.

Akvizicija će United Grupi omogućiti da zajedno sa pay-TV operatorom Nova, koji je već u vlasništvu Grupe u Grčkoj, stvori snažnog konvergentnog operatora i zauzme drugo mjesto na tržištu kada je riječ i o fiksnim i o televizijskim uslugama.

Na atraktivnom tržištu, uz snažan potencijal za dalji rast, vlasništvo nad kompanijama Nova i Wind Hellas znači bolje mogućnosti za konvergentne ponude, nove tehnologije i superiorne servise, uz veću vrijednost za korisnike u Grčkoj.

Nikos Stathopoulos, partner u investicionom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe rekao je: „Akvizicija i integracija uspješnih lokalnih telekomunikacionih i medijskih kompanija u United Grupu predstavlja suštinu naše evropske strategije rasta. Grčka je ključno tržište za nas i preuzimanjem kompanije Wind, moći ćemo da stvorimo vodećeg konvergentnog operatora i kroz ulaganja u mrežnu infrastrukturu, sadržaj, tehnologiju i inovativne proizvode i usluge doprinesemo daljem razvoju grčkog telekomunikacionog tržišta i postanemo pokretač digitalizacije Grčke.”

Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe dodala je: „Ovaj dogovor potvrđuje dugoročnu posvećenost United Grupe grčkom tržištu. Poslovanje mobilnog operatora Wind, odlično se uklapa u portfolio United Grupe i kompanije Nova u pogledu ekspertize u telekomunikacionim i medijskim uslugama. Preuzimanjem komanije Wind kupujemo uspješan biznis koji će nam omogućiti da ojačamo tržišnu poziciju i proširimo ponudu usluga za naše korisnike u Grčkoj.”

Završetak akvizicije se očekuje nakon uobičajenih odobrenja regulatora tokom 2022. godine, saopšteno je iz United Grupe.