bulevar podgorica

Konačno se pušta saobraćaj: Jugozapadnom obilaznicom od ponoći

Podijeli

Jugozapadna obilaznica u Glavnom gradu biće u ponoć otvorena za saobraćaj, najavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

“Nešto više od tri mjeseca nakon što su završeni svi građevinski radovi, novi podgorički bulevar i grandiozni most na rijeci Morači, vrijedni preko 15 miliona eura, spremni su za upotrebu. U međuvremenu, stubovi dalekovoda su izmješteni (što ranije nije bilo moguće zbog neriješenih imovinskih odnosa) i, nešto sporije nego što smo se nadali, dobijene su saglasnosti od nadležnih državnih organa”, napisao je Vuković u objavina Facebooku.

Projekat je vrijedan 15 miliona eura i spajaće bulevar kroz Donju Goricu i onaj koji vodi prema Golubovcima. Imaće posebnu vrijednost kada bude završen bulevar od Danilovgrada do Podgorice.

“Ovaj bulevar je važan ne samo za Glavni grad, nego i za naše prijatelje na Cetinju i za ljude koji žive na primorju, skraćuje put do međunarodnog aerodroma u Golubovcima, tako da smo veoma ponosni na to što dajemo doprinos ne samo razvoju grada nego i države u cjelini”, naglasio je ranije Vuković.