Swissôtel Resort Kolašin, Accor, Kolašin 1600

Luksuzni hotelski brend Swissôtel stiže u Kolašin: Prvi gosti do kraja 2022.

Podijeli

Accor, vodeća svjetska ugostiteljska grupa sa sjedištem u Francuskoj, proširuje portfelj vrhunskih brendova na jugoistoku Evrope, otvaranjem novog hotela na Kolašinu, saopšteno je iz kompanije.

“Grupa je potpisala ugovor za novi hotel u Crnoj Gori. Swissôtel resort s četiri zvjezdice Kolasin smješten u veličanstvenom planinskom masivu Bjelasice biće savršeno odredište za ljubitelje zimskih sportova. Hotel će prve goste dočekati do kraja 2022. godine”, naveli su iz Accora.

Swissôtel u Crnoj Gori biće smješten u zimskom odmaralištu K16 na skijalištu Kolašin 1600 u Kolašinu.

Novoizgrađeni objekt ponudiće 116 modernih i udobnih soba “koje pružaju istinski zadivljujući doživljaj”.

Gosti će, kako se navodi, moći uživati ​​u sofisticiranom restoranu, aperitiv baru, banji, poslovnom prostoru i prostoriji za skijanje.

“Smješten na 1600m nadmorske visine, uz skijalište, Swissôtel Resort Kolašin savršeno će se uklopiti sa spektakularnim krajolikom. Dizajn hotela potpuno je integrisan s prirodnim ambijentom, osiguravajući luksuznu atmosferu odmarališta i esenciju prirodne vitalnosti Swissotela. Investitor i vlasnik hotela je Company Ski Resort Kolasin 1600 ltd”, pojasnili su iz Accora.

Jugoistočna Evropa, kako se dodaje, puna je skrivenih turističkih dragulja i prirodnih bogatstava koja s ponosom pomažemo otkriti međunarodnim turistima iz cijelog svijeta.

“Zahvaljujući ovom velikom partnerstvu, zadovoljstvo nam je dovesti naš vrhunski brand Swissôtel u bajkovitu destinaciju Crnu Goru. Swissôtel Resort Kolasin pružiće gostima zaista vrhunsko iskustvo zahvaljujući svom položaju, luksuznom dizajnu i predanosti spektakularnom prirodnom okruženju. Planine će definisati iskustvo hotela i njegov dizajn, omogućujući gostima da prigrle prirodnu vitalnost Swissotela”, kaže Dilek Sezer, direktor razvoja – Accor za jugoistočnu Evropu.

Swissôtel Resort Kolasin biće dio popularnog odmarališta K16 – skijaškog odredišta u Crnoj Gori. Ističu da se ovaj zimski centar razvija u saradnji s Vladom Crne Gore. Uz dodatne skijaške staze i žičare, odmaralište će snažno pozicionirati Kolašin na evropsku kartu zimskih sportova.

K16 Resort će uključivati 10 objekata i 28 Chalet vile. Otvaranje hotela planirano je za novembar 2022.

Sonja Bećanović, PR menadžerka Skijališta Kolašin 1600 kazala je da izbor Accora kao partnera nije bio upitan.

“Ponosni smo na saradnju s globalnim ugostiteljskim liderom kako bismo privukli više gostiju iz cijelog svijeta da otkriju Crnu Goru u punom sjaju. Naš je cilj izgradnja luksuznog hotela s posebnom pažnjom ka lokalnoj arhitekturi i ambijentu kako bi se naši gosti osjećali opušteno i ugodno”, dodala je.

Swissôtel Hotels & Resorts nudi savremene hotele prožete svježinom i vitalnošću alpske energije, ukorijenjene u tradiciji švajcarskog ugostiteljstva, ističe se na njihovom zvaničnom sajtu.

Cijenjen zbog inteligentnog dizajna, kvalitetne izrade i svjesnog pristupa održivosti, Swissôtel svojim gostima pruža mir u istraživanju svijeta, otkrivanju istinskih životnih ugođaja i prihvatanju mogućnosti da ga „dobro prožive“. Swissôtel upravlja s više od 4.500 hotela, odmarališta i rezidencija, zajedno s oko 10.000 najljepših privatnih kuća širom svijeta.