Samo Air Serbia povećava: Turkish Airlines smanjuje, Luxair ukida letove ka Crnoj Gori

Podijeli

Nacionalni prevoznik Luksemburga Luxair potpuno će ukinuti, dok će Turkish Airlines smanjiti broj letova. S druge strane, kompanija Air Serbia odlučila je da znatno poveća broj letova ka Crnoj Gori, pišu Dnevne novine.

Kako se približava kraj ljetnje, „visoke” sezone za avioprevoznike, tako se mijenjaju i redovi letjenja. Mnoge avio-kompanije odlučile su se na značajna smanjenja broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, ocjenjuje podgorički list.

Turkish Airlines je takođe revidirao red letjenja i smanjio broj rotacija ka gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih četrnaest letova dva dnevno tokom cijele sedmice biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Ovo je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio kompanija Air Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ova sezonska linija, kako je rečeno Dnevnim novinama, ima odličnu popunjenost pa će i tokom zime njihovi avio ni letjeti dva puta sedmično, i to srijedom i nedjeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avio prevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako je Air Serbia izmjenama reda letjenja imati čak 33 leta sedmično ka Crnoj Gori. Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedjeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedjeljom po dva, a ostalim danima po tri. Za Tivat će letjeti dvostruko više od Air Montenegra 12 puta, i to po jedan let utorkom i srijedom, a ostalim danima po dva. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

Neke od značajnijih promjena imaće dugo najavljivani letovi Luxair-a. Kompanija iz Luksemburga odlučila je da u narednih mjeseca smanji broj ka Podgorici sa dva na jedan sedmično, a posljednji let imaće 4. novembra. Veza sa Tivtom biće zaključena posljednjim letom planiranim za ovu subotu. Prema trenutnim informacijama, Luxair ne planira da obnovi ove linije narednog ljeta.