Glovo delivery
Foto: Glovo

Glovo napušta Sloveniju

Podijeli

Španska kompanija za dostavu hrane i drugih proizvoda Glovo objavila je danas da će 10. maja napustiti slovenačko tržište.

Odluka je donijeta na osnovu ponovne procjene prioritetnih investicija kompanije, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija STA.

Glovo je precizirao da će u Sloveniji obavljati normalno svoje usluge do 10. maja u 22 časa, dok će njegov tim za korisničku podršku biti aktivan do kraja maja.

Firma je u Sloveniji krajem 2023. zapošljavala 19 ljudi, a prema pisanju slovenačkog Forbesa, za njih će pokušati da nađe posao u drugim filijalama Glova ili ponudi nadstandarne otpremnine.

Kompanija Glovo je na slovenačko tržište ušla 2021. godine kada je preuzela kompaniju za dostavu hrane Ehrana, i te godine je ostvarila 3,8 miliona eura prihoda i 2,4 miliona eura gubitka, prema javno dostupnim podacima, prenio je Tanjug.

Godinu dana kasnije prihod je porastao na 4,3 miliona eura, ali je i gubitak povećan i dostigao 3,2 miliona eura. Prošle godine je Glovo zabilježio prihod od 3,7 miliona eura i gubitak od 2,2 miliona eura.

Glovo je osnovan u Barseloni 2015. godine i prisutan je u južnoj, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi, kao u Africi a danas posluje unutar njemačke grupe Delivery Hero.

Glovo posluje i u Crnoj Gori a usluge dostave nudi u više crnogorskih gradova.