Dogovor s Bećirovićem: Državi ide 70% prihoda od prodaje karata za kolašinska skijališta

Podijeli

Državni Ski-centar Kolašin 1600 i privatni Kolašin 1450, u vlasništvu Zorana Ćoća Bećirovića, trebalo bi da dijele kolač od prodaje jedinstvene ski-karte u odnosu 70:30, u korist državne kompanije.

To je saopšteno nezvanično “Vijestima” iz državnog Ski-centra, uz ocjenu da nema mnogo neslaganja oko predloženog modela, o kome će odluku donijeti Bord direktora Skijališta Crne Gore.

U Ski-centru Kolašin 1450, pred sami početak zumske sezone, kažu da to sada nije najbitnije pitanje.

Za razliku od podjele prihoda od prodaje jedinstvene ski-karte, izvjesno je da kolašinska skijališta neće početi sezonu objedinjenom ponudom, iako je to ranije najavljivano, jer tek predstoji testiranje žičare K7 koja treba da poveže dva ski-centra.

”Vijestima” je nezvanično rečeno da testiranje može da potraje od dvije sedmice do 40 dana, a otvaranje sezone u oba ski-centra najavljeno je za 18. decembar.

Do zvaničnog otvaranja žičare K7 i objedinjene ponude od 45 kilometara staza na Bjelasici, oba skijališta radiće svako za sebe.

U Skijalištima Crne Gore, u okviru kojih je Ski-centar Kolašin 1600, nijesu mogli sa sigurnošću da kažu kada bi žičara mogla biti spremna za posjetioce, ali tvrde da će to biti uskoro. Navode da “infrastruktura skijališta biće povezana u špicu sezone”.

Žilčara je početkom minule sedmice spojena na elektroenrgetsku mrežu, čime su radovi završeni. Sada sve zavisi od dinamike testiranja žičare, koje izvodi austrijsko preduzeće “Dopler Majer”.

Država je uložila 9 miliona eura u žičaru K7, čija je dužina 1,5 kilometara.

U Skijalištima Crne Gore tvrde da je ostala infrastruktura Ski-centra Kolašin 1600 potpuno i tehnički i sadržajno spremna za početak sezone.

Cijene do objedinjavanja ponude biće na nivou prošlogodišnjih, rečeno je “Vijestima”.

Novina u ponudi na državnom skijalištu je parking proširen za nekoliko stotina mjesta, kao i pokretna traka za skijaše početnike.

Da su potpuno spremni za posjetioce, kažu i u Ski-centru Kolašin 1450. Cijene do objedinjenja ponude sa državnim ski-centrom, najvjerovatnije, biće kao predhodne sezone.

”Sve je spremno. I mi ćemo sezonu početi kad i državno skijalište. Snijega ima dvoljno”, kazali su u Ski-centru Kolašin 1450.

Nabode da nemaju precizne informacije kada će biti objedinjena ponuda dva skijališta.

Pomoćnica direktora Skijališta Crne Gore Nataša Pajović nedavno je saopštila da oba ski-centra imaju isti sistem naplate.

”Svakog dana možemo da imamo informaciju koji je broj ski-karata prodat kako na jednom, tako i na drugom skijalištu. Mi smo državno preduzeće i odluka o podjeli dobiti donijeće Bord direktora i o tome će biti uskoro obaviještena javnost”, kazala je za TV Vijesti.

Ona je potvrdila da je prema Bordu direktora “otišao predlog da cijena jednistvene dnevne ski karte bude 25 eura”.

Na oba skijališta kažu da računaju na domaće i goste iz regiona.

Za optimizam, bar tokom novogodišnjih i božićnih praznika, pa sve do polovine janura, imaju razloga. Kako su “Vijestima” kazali u lokalnoj Turističkoj organizaciji, hotelski smještajni kapaciteti za Novu godinu već su rezervisani, kao i 50 odsto privatnog smještaja.