Mišković: Šta nas čeka u 2022?

Podijeli

Poslije skoro dve godine života i rada u kovid uslovima, medijska kuća BIZLife pitala je najuspješnije ljude iz biznisa u Srbiji – Šta naš čeka u 2022, a evo šta im je odgovorio vlasnik i predsjednik Upravnog odbora Delta holdinga Miroslav Mišković:

“Očigledno je da kovid nije kratkotrajna kriza, već je nešto što možemo smatrati trajnim stanjem, odnosno promijenjenim uslovima za poslovanje. Zato smatram da nama koji smo u biznisu pandemija više ne može da bude izgovor, već moramo da, a mogu da kažem da mi u Delti već i jesmo, svoje poslovanje prilagodimo ovim okolnostima.

Vratiću se na ocjenu koju je, još 2008. godine, nespretno iznio jedan srpski političar da je ‘kriza naša šansa’. To naravno nije tačno, ako se gleda uopšteno, ali jeste tačno da je kriza situacija u kojoj se bolji odvajaju od lošijih, organizovaniji od manje organizovanih, oni koji imaju sistem, od onih koji rade procjenjujući otprilike.

Mogu da kažem da nas u 2022. čeka upravo jedna takva provjera u kojoj će se vidjeti ko je poslovni sistem formirao, ko ima kvalitetne ljude i programe, a ko nema ništa od toga. Za ove druge, nažalost, ova kriza će biti teška i dugotrajna. Za Deltu, ovo će biti period povećanih napora, ali ja nemam nikakvu sumnju da ćemo ga završiti uspješno, sa novim projektima koje smo započeli.”