Metalac, lidl nikšić, metalac termochem

Pitali za zemljište bivše fabrike: Lidl u Nikšiću zainteresovan za plac Metalca

Podijeli

Zastupnici njemačkog lanca marketa Lidl zainteresovani su za zemljište bivše fabrike “Metalac” u Nikšiću, gdje planiraju da tokom godine otvore jedan od planiranih supermarketa, saznaje portal Investitor.

Prema izvorima portala, prvi kontakti su ostvareni i očekuje se da se napravi konačan dogovor, čime bi Nikšić dobio prvi strani market ovog tipa.

“Lokacija ‘Metalca’ odlično odgovara viziji i potrebama Lidla. U pitanju je plac koji je dovoljno komotan da zadovolji sve standarde ove kompanije a u prilog ide izlaz na bulevar i frekvencija ljudi i saobraćaja. Tu je i raskrsnica dvije važne saobraćajnice koje vode ka Podgorici”, rekao je izvor Investitora, insistirajući na anonimnosti.

Osim što bi Nikšić dobio novi market, ovim dogovorom bi se riješio i status radnika bivše fabrike, koja je godinama sa više vlasničkih promjena bezuspješno pokušavala da izađe iz problema. Radnici Metalca su u više navrata štrajkovali, tražeći zaostala potraživanja i konačno rješenje statusa fabrike. Trenutni vlasnik kompanije u stečaju je češki Termochem Spol.

U blizini glavnih konkurenata

Ukoliko se napravi dogovor, Lidl će u Nikšiću biti u neposrednoj blizini direktnih konkurenata Volija i HD Laković, koji su prethodnih godina na istom bulevaru, koji vodi ka izlazu iz grada prema Podgorici, otvorili svoje supermarkete.

Ranije je saopšteno da Lidl ulazi na crnogorsko tržište “na velika vrata”, otvaranjem najmanje 5 supermarketa u više gradova. Planiraju zapošljavanje 1.000 radnika, što je izuzetno veliki broj za crnogorske prilike.

Čitajte još:

Lidl otvara najmanje pet marketa u Crnoj Gori i zapošljava 1.000 radnika

Comments are closed.