Lidl Market

Lidl otvara najmanje pet marketa u Crnoj Gori i zapošljava 1.000 radnika

Podijeli

Njemački lanac marketa, poznat po širokom asortimanu proizvoda i povoljnim cijenama, ubrzano se priprema za ulazak na crnogorsko tržište i planira da u naredne 3 godine otvori najmanje pet supermarketa, saznaje portal Investitor.

Trenutno je u toku tzv. faza lobiranja, odnosno, “pozadinsko djelovanje” kako bi se što kvalitetnije završili svi pravni i ostali poslovi u susret otvaranju prvih objekata u Podgorici. U toku je i užurbana potraga za lokacijama a prije nekoliko dana je objavljena informacija da je kompanija povezana s Lidlom predala ponudu za kupovinu 13,2 hiljade kvadrata u podgoričkom City kvartu, za šta je ponudila 3,73 miliona eura.

Da Lidl stiže na crnogorsko tržište nagovijestio je u ponedjeljak i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović koji je, tokom susreta s privrednicima, kazao da ga raduje dolazak investitora sa Zapadne Evrope koja će blagotvorno uticati na tržište.

Ko bi trebalo da strahuje od dolaska Lidla u Crnoj Gori

Tržište mega-marketa u Crnoj Gori je dosta ukrupnjeno posljednjih godina, pripajanjem više lanaca velikim kompanijama. Tako se od 7-8 lanaca marketa tržište svelo na četiri veća sistema – Voli, Laković, Mercator (IDEA) te Domaću trgovinu. I upravo bi na njih najveći uticaj mogao imati dolazak velikog sistema kao što je Lidl.

Najava da će Lidl zaposliti 1000 radnika, poklapa se sa veličinom najvećeg konkurenta – Voli. Međutim, iskustvo trgovine u Lidlu je posve drugačije od onog na koji smo navikli u postojećim marketima. Koncept trgovine je postavljen drugačije i potrošači će samim ulaskom u market vidjeti razliku u odnosu na postojeće prodavnice.

Dolaskom na crnogorsko tržište, Lidl širi svoju regionalnu mrežu marketa. Prije nekoliko godina, ovaj lanac marketa stigao je u Srbiju, a uskoro se očekuje i otvaranje prvih objekata u BiH.

Comments are closed.