Vrtoglava zarada: Đokovićevo bogatstvo iznosi 220 miliona dolara

Podijeli

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenudno proživljava komplikovane dane u njegovoj uspješnoj sportskoj karijeri i privatnom životu, nakon što su mu australijske vlasti zabranile ulaz u tu zemlju u kojoj 17. januara počinje Australian Open.

Mnogi se, između ostalog, pitaju i da li će ova epizoda uticati na njegovo neto bogatstvo.

Rekordi koje je Đoković postigao tokom karijere svrstavaju ga u jednog od najboljih tenisera u istoriji, a prema Wealthy Gorilla, neto bogatstvo Novaka Đokovića u 2022. iznosi 220 miliouna dolara.

On je taj iznos uglavnom zaradio od svoje teniske zarade, kao što je bila 2011, njegova najbolja godina, kada je postavio rekordnu zaradu u jednoj sezoni ATP-a, od 12 miliona dolara.

Zašto je Australija odbila Đokovićevu vizu?

Organizacija Australian Opena omogućila je Đokoviću medicinsko izuzeće kako bi nevakcinisani teniser prisustvovao turniru. Srpski teniser prethodno nije ispunio obavezu vakcinisanja prije putovanja u Melburn.

Problem Đokovića pri ulasku na australijsku teritoriju nastao je zbog putne deklaracije koja mu je predočena po dolasku, a posljednjih sati situacija je postajala sve složenija, piše australijski list The Age.

Đoković je na kontroli obaviješten da mu je viza odbijena i da mora napustiti Australiju ovog četvrtka, iako su njegovi advokati u procesu osporavanja odluke, prema izvorima koje citira Sydney Morning Herald.

Ranije je viktorijanska vlada javila da je odbila zahtjev za vizu ovom teniseru, svega nekoliko sati prije nego što je sletio u Melburn.