Deutsche Telekom najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi i drugi u svijetu

Podijeli

Deutsche Telekom se još jednom našao među najuspješnijim globalnim telekomunikacionim kompanijama kao najvredniji telekomunikacioni brend u Evropi.

Prema Brand Finance Global 500 izvještaju, osim što je na prvom mjestu među evropskim telekom brendovima, Deutsche Telekom je zauzeo drugu poziciju na listi najvrednijih njemačkih brendova, pozicioniravši se odmah poslije Mercedes-Benza, a ispred Volkswagena i BMW-a.

Deutsche Telekom grupa u Crnoj Gori posluje preko Crnogorskog Telekoma.

Ne globalnoj telekom sceni Deutsche Telekom se ove godine našao na drugom mjestu, iza američke kompanije Verizon, a pretekavši telekomunikacione gigante AT&T i China Mobile.

Deutsche Telekom grupa je, prema posljednjem izvještaju Brand Finance Global 500, jedan od najvrednijih brendova na svijetu. Vrijednost Telekom brenda procijenjena je na 60,2 milijarde dolara, što je 18 odsto više u odnosu na prethodnu godinu i predstavlja najveću vrijednost brenda u njegovoj istoriji.

“Rast vrijednosti brenda Deutsche Telekom grupe objašnjava se održivim ulaganjem u razvoj mreže i digitalnih tehnologija, kao i u korisničko zadovoljstvo, ali i visokim rastom broja korisnika, naročito u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Uz to, izdvojili su i napredak u razvoju i širenju 5G i optičke mreže”, dodaje se u saopštenju.

Za najvredniji brend na svetu u ukupnom zbiru ponovo je proglašen Apple, koji je u toj trci pobijedio najbližu konkurecniju, Amazon i Google. O tome čitajte u posebnoj vijesti:

Apple zadržao titulu najvrednijeg brenda na svijetu