Apple, Apple store, iphone

Apple u martu predstavlja novi softver za iPhone

Podijeli

Prilikom sljedećeg ažuriranja softvera za iPhone, kompanija Apple Inc. konačno će uzeti u obzir zamerke korisnika koje se nerijetko čuju još od početka pandemije virusa Covid-19. Korisnici ovog mobilnog telefona imaće mogućnost da ga otključaju bez skidanja maske.

Ažurirana funkcija Face ID radiće na iPhone i iPad uređajima, a vjerovatno će biti uključena u operativni sistem 15.4, za koji se očekuje da će biti pokrenut u prvoj polovini marta, piše Bloomberg a prenosi Biznis.rs.

Očekuje se da će novi softver takođe predstaviti funkciju Universal Control, koja omogućava korisnicima da koriste jednu tastaturu i trackpad na više iPad tableta i Mac računara.

3D sistem kompanije Apple za prepoznavanje lica pokrenut je još 2017. godine, kao karakteristika tadašnjeg iPhone X. Međutim, brzo je postao glavobolja korisnika kada je pandemija korona virusa zahvatila svijet 2020. godine, pošto su nosioci maski bili primorani da iste skidaju kako bi otključali svoje telefone. Privremeno rješenje za neke je pojavilo se prošle godine, kada je ažuriranje softvera omogućilo Apple Watch korisnicima da pristupe svojim telefonima čak i kada nose masku ili naočare za sunce.

Početkom marta u planu je i predstavljanje novog jeftinog iPhone i ažuriranog iPad, tvrde anonimni izvori.