iphone 14

Gotov dizajn: Počela probna proizvodnja iPhone 14

Podijeli

Najveći Appleov dobavljač, Foxconn, započeo je probnu proizvodnju modela iPhonea 14 Pro, što sugeriše da je Apple dovršio dizajn nove serije pametnih telefona, dok se kreće u ranu fazu proizvodnje uređaja, javio je Taiwan Economic Times.

Prema tim izvorima, Foxconn će proizvoditi modele višeg ranga iPhonea 14, dok će Luxshare, drugi Appleov dobavljač, preuzeti dvija niže klase modela 14.

U izvještaju se navodi da će Foxconn započeti OEM probnu proizvodnju ‌iPhonea 14 Pro‌ kako bi osigurao da može proizvesti uređaj prema Appleovim standardima u pripremi za masovnu proizvodnju, kasnije tokom godine.

Nakon pokretanja probne proizvodnje, proizvođači moraju prikupiti podatke, ispraviti potencijalne nepravilnosti i odudaranja, ocijeniti proizvodni proces i ocijeniti da li je probna proizvodnja ispunila zadatak.

‌iPhone 14‌ i ‌iPhone 14 Pro‌ bi mogli pretrpjeti neke izmjene u dizajnu, naslanjajući se na nostalgična rješenja od iPhone 4 i ‌iPhone 5 modela.

Šta donosi novo

Dosadašnji renderi iPhone 14 Pro‌ Max nemaju “debelo postolje” za stražnje kamere kao na modelima 13, ali to još nije potvđeno. Isti renderi sugerišu kružne tipke za glasnoću i redizajniranu rešetku zvučnika.

Jedna od najuočljivijih promjena za koje se priča da će doći na ‌iPhone 14‌ je uklanjanje razreza “notch” u korist rješenja u obliku pilule. Više glasina sugeriše da će Apple s modelom 14 debitovati s jednom probušenom rupom i izrezom u obliku pilule na vrhu displeja gdje je smještena prednja kamera i TrueDepth sistem kamera za Face ID .

Očekuje se da će ‌iPhone 14‌ uključivati ​​četiri varijante, uključujući dva 6,1-inčna i dva 6,7-inčna modela.

Ažurirana ‌iPhone‌ linija značiće kraj 5,4-inčnog ‌iPhonea‌ “minija”, prvi put lansiranog s iPhoneom 12. Uz ažurirani dizajn, očekuje se da će ‌iPhone 14‌ sadržavati niz nadogradnji kamere, kao što su širokougaona kamera od 48 MP, snimanje 8K videa i poboljšani ultra široki objektiv.

Osim nadogradnje kamere i novog dizajna, ‌iPhone 14‌ imaće poboljšane performanse i mogao bi sadržavati 8 GB RAM-a na vrhunskim modelima, najviše ikada u ‌iPhoneu‌. Druge glasine navode da ‌iPhone 14‌ neće imati “fioku” za SIM karticu jer Apple nastoji da ubrza usvajanje eSIM tehnologije, a mogao bi doći s čak 2TB prostora za čuvanje podataka.