Tim Kuk, Tim Cook, Apple Store Mumbai

Apple zakazao događaj: Novi iPhone stiže 12. septembra

Podijeli

Apple je zvanično najavio da će održati press događaj u svom sjedištu u Kupertinu, Kalifornija, 12. septembra, kada se očekuje da će kompanija najaviti nove iPhone uređaje.

Događaj lansiranja će se prenositi na Appleovoj web stranici u 19h po našem vremenu. Apple je koristio unaprijed snimljene video zapise za lansiranje svojih iPhonea od 2020.

Očekuje se da će novi modeli iPhonea, brendirani kao iPhone 15, koristiti USB-C priključak za punjenje, nakon što je Evropska unija u oktobru usvojila važan zakon koji zahtijeva da svi mobilni telefoni, tableti i kamere koji se prodaju u EU koriste taj standard za žičano punjenje. Rok za prilagođavanje novom pravilu je 28. decembar 2024.

Premijum modeli novog iPhone-a bi mogli biti napravljen od titanijuma, prema ranijim izvještajima. Očekuje se da će kompanija na događaju najaviti i nove modele Apple Watch-a, uključujući ažuriranu verziju vrhunskog Apple Watch Ultra.

Apple na septembarskom okupljanju obično objavljuje i novu verziju iOS-a za iPhone. Ove godine, iOS 17 softver uključuje vizualniji ID pozivaoca, bolje automatsko ispravljanje (autocorrect) te novu aplikaciju za vođenje dnevnika.