Kostić ulaže 6,5 miliona eura u obnovu hotela Kempinski u Portorožu

Podijeli

MK Group, u vlasništvu biznismena crnogorskog porijekla Miodraga Kostića, jedan od regionalnih lidera u turizmu, uložiće 6,5 miliona eura u obnovu svog hotela Kempinski Palace Portorož u Sloveniji.

Ove godine 3,5 miliona eura biće uloženo u obnovu 78 soba, za šta se očekuje da će biti završeno do kasnog proljeća. Sobe će biti potpuno redizajnirane u minimalističkom, modernom stilu, a poseban naglasak biće na opremi i IT infrastrukturi.

Konferencijski centar biće adaptiran kako bi odgovorio na potrebe savremenih multimedijalnih sastanaka. Wellness zona i fitness dvorana takođe će biti redizajnirane i proširene.

U sljedeće dvije godine MK Group će uložiti još 3 miliona eura u renoviranje ostatka hotela, navodi se na web stranici srpske kompanije a prenosi zagrebački Poslovni dnevnik.

“Obnova hotela ima za cilj poboljšanje kvaliteta usluge i sadržaja kako bi osigurali maksimalno zadovoljstvo naših gostiju”, kaže Kai Behrens, glavni direktor hotela Kempinski Palace Portorož.

Hotel je, kako se navodi u saopštenju, prošle godine proglašen za najbolji u Sloveniji, a nedavno je dobio i priznanje “Najbolji hotel za sastanke”.

“I uz brojna priznanja nastavljamo ulaganje jer želimo da budemo najbolji ne samo u Sloveniji već́ i u široj regiji, a obnova nam to omogućava. Zadovoljni smo što i MK Group vidi isti potencijal za dalji rast i širenje poslovanja”, izjavio je Behrens.

Iz MK Groupa navode da njihov cilj u turizmu nije bio samo razvoj hotelskog poslovanja već razvoj destinacije, u što su do 2021. godine uložili više od 500,000.000 eura.

Na početku, strateški i poslovni cilj se kretao prema osvajanju liderske pozicije u planinskom turizmu u Srbiji i regiji. S vremenom, prepoznat je veliki potencijal u daljem širenju hotelskog poslovanja, tako da danas MK Tourism & Real Estate obuhvata 15 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, te aerodrom Portorož.