Lidl za početak poslovanja u Crnoj Gori uložio 6,5 miliona eura

Podijeli

Njemački lanac marketa Lidl je, preko povezane firme, za početak poslovanja u Crnoj Gori uložio 6,5 miliona eura.

Upravo toliko iznosi ukupni kapital podgoričke kompanije MMS Property Solutions, čiji je 100-procentni osnivač njemački WE-International Zweite GMBH, preko kojeg Lidl dolazi i na tržište Bosne i Hercegovine.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, MMS Property Solutions je osnovan još prije godinu, a posljednja promjena podataka registrovana je u februaru ove godine.

Kako smo ranije pisali, lokalni predstavnik Lidla aktivno analizira tržište i traži pogodne lokacije za dvocifren broj marketa u više crnogorskih gradova. Da popularni njemački diskonter stiže na crnogorsko tržište, potvrđeno je iz Vlade, čiji su predstavnici sa čelnicima kompanije imali više sastanaka.

Takođe, kompanija “cilja” nekoliko konkretnih placeva u Podgorici, ali i u Nikšiću i na sjeveru i spremni su da izdvoje milionske iznose za otvaranje prvih megamarketa.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nedavno je najavio da bi prvi Lidlovi objekti mogli da budu otvoreni 2023. godine.

Iz kompanije su rekli da i dalje analiziraju tržište te da još ne mogu da daju precizne informacije o otvaranju prvih marketa u Crnoj Gori.

Čitajte još:

Lidl otvara najmanje pet marketa u Crnoj Gori i zapošljava 1.000 radnika