Izraelci preuzimaju podgoričku Deltu u narednih 6 mjeseci

Podijeli

Južnoafrički investicioni fond za nekretnine Hyprop Investments saopštio je da je povećao svoj udio od 78 odsto u četiri trgovačka centra – u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji do potpune kontrole, te da će nastojati da dovrši dogovoreno raspolaganje Delta City Mall-om Podgorica u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci.

Ranije je saopšteno da je zaključena prodaja najvećeg šoping mola u Crnoj Gori izraelskoj kompaniji BIG Shopping Centers za 95 miliona eura.

Preko svoje podružnice Hystead Limited sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Hyprop Investments sada u potpunosti posjeduje Skopje City Mall u Sjevernoj Makedoniji, City Center One East i City Center One West u Hrvatskoj, kao i The Mall u Bugarskoj.

Transakcije su povećane na 32% ukupne izloženosti istočnoj Evropi njegovog imovinskog portfelja i pojednostavile njegovu strukturu, naveo je Hyprop u saopštenju u četvrtak.

“Ispunili smo sve uslove transakcije Hystead, uključujući i odobrenje dioničara na glavnoj skupštini održanoj u petak 25. marta”, rekao je izvršni direktor Hypropa Morn Vilken.

Kompanija je dodala da je diverzifikacija svoje izloženosti premium maloprodajnim centrima u istočnoj Europi sredstvo za ublažavanje učinaka slabije južnoafričke ekonomije, budući da će se Hyprop kratkoročno fokusirati na jačanje svog bilansa i nastavak repozicioniranja svog portfelja. Portfelj će se revidirati svake godine kako bi se osiguralo da ima imovinu koja je u skladu sa strategijom fonda za ulaganja u nekretnine, pojasnili su.