Da li će stići do jula: Gradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada ulazi u završnu fazu

Podijeli

Gradnja bulevara između Podgorice i Danilovgrada trebalo bi da uđu u završnu fazu, s obzirom da je rok gradnje jul ove godine.

Iako je iz kompanije Bemax, koja gradi ovu saobraćajnicu, ranije najavljivano da bi radove mogli završiti i prije roka – sudeći po novom snimku – to se neće desiti.

Pogledajte najsvježiji snimak sa gradilišta:

Poprečni presjek saobraćajnice čine četiri saobraćajne trake širine po 3,25 metra, odnosno po dvije za svaki smjer vožnje, razdjelno ostrvo širine 4,5 metara, bankine, berme, obostrani trotoar širine dva metra je projektovan na ulazu u Podgoricu (500 metara) i na ulazu u Danilovgrad (800 metara).

Predviđena je izgradnja nove kolovozne konstrukcije, saobraćajne signalizacije, javne rasvjete, potpornih zidova, rekonstrukcija postojećih mostova Mareza, Komanski, Matica i Sušica, izgradnja novih mostova paralelno sa postojećim, propusta na trasi, atmosferske kanalizacije. Na trasi se predviđa i izgradnja autobuskih stajališta i kružnih tokova kod JU Komanski most, skretanja za Ćafu i Baloče, Bandiće, Novo Selo, Jastreb i Strahiniće i za Ćurilac.

Izgradnja 15 kilometara duge saobraćajnice koštaće 24 miliona eura a investitor je državna uprava za saobraćaj.

Radovi su počeli u julu 2020. godine a rok izgradnje je dvije godine.