Aleksandar Damjanović Uprava prihoda i carina Crne Gore

Damjanović: Program “Evropa sad” treba unaprijediti

Podijeli

Budući da je program “Evropa sad” set zakona usvojen u parlamentu, svaka pa i nova vlada do kraja morati da zaokruži ono što je obaveza, ocijenio je ekonomista i bivši poslanik Aleksandar Damjanović.

“Program je potrebno značajno unaprijediti. Ostao je neodgovoren dio koji se tiče penzionera i njihovog statusa, oni su u teškoj poziciji sada. Tu je problem i sa ostalim socijalnim kategorijama. Sve to će morati biti u fokusu nove administracije”, rekao je Damjanović gostujuću u Jutarnjem programu RTCG.

Netabilnost koja traje, kako je rekao, indukovana je globalnim konfliktom te posljedicama dvogodišnje pandemije:

“Treba nam dobar odgovor na sve to. Mislim da uga u ovom trenutku nema, osim dosta tzv. tviter ekonomije i marketinga, kojeg smo svjedoci”.

On je kazao i da je Crnoj Gori potrebna stabilnost kako bi na najbolji mogući način uspjela da se odbrani od posljedica dešavanja i u zemlji, ali i okruženju.

Damjanović je naveo i da je bilo neformalnih komunikacija o njegovoj eventualnoj ministarskoj poziciji u novoj vladi, ali nije želio ni da potvrdi ni da demantuje navode da će voditi resor finansija.

“Da sačekamo još koji dan, isuviše dugo ova priča traje i neka se ona zaokruži. Bolje što prije za nas, jer ovo političko mrcvarenje nikome ne donosi dobro”, rekao je Damjanović.

Govoreći o aktuelnom ekonomsko-političkoj situaciji, Damjanović je rekao da nije dobro da ova situacija traje.

“Vlada koja trenutno radi svoj posao izgubila je svoje povjerenje i ona se kao takva posmatra s aspekta međunarodnih krugova, finansijskih institucija, ali i građana i privrede”.

Damjanović kaže da se čeka kakva takva stabilnosti, koje u ovom trenutku nema. Iz političke, kaže on, proizilazi i ekonomska nestabilnost koja je podstaknuta dodatno i međunarodnim konfliktom, rastom cijene energenata i hrane.