Blagota Baća Radović, Zetagradnja

Direktor Zetagradnje upozorio: Ogroman broj stanova ostaće neizgrađen, kupci prevareni

Podijeli

Predsjednik Odbora direktora Zetagradnje, Blagota Radović, kazao je da je projektom Evropa sad počela bjesomučna kupovina stanova u Crnoj Gori. Upozorio je i na neregulisanost tržišta zbog čega će, kako je istakao, kupci biti prevareni.

“Naša oblast je potpuno zakonski neregulisana i investicijama može da se bave i oni koji nemaju nikakve uslove da se bave građevinarstvom. Ti ljudi nemaju iskustva, nemaju znanja i ogroman broj stambenih jedinica će ostati nezavršen, kupci će biti prevareni. Najviše se bojim da ćemo izgubiti povjerenje kupaca”, kazao je Radović na panel diskusiji „Uticaj rusko-ukrajinske krize na crnogorsku ekonomiju“, koja je organizovana u okviru projeketa „100 najvećih u Crnoj Gori 2022“.

Radović je naveo da je i programom Evropa sad počela “bjesomučna kupovina stanova u Crnoj Gori”.

“Ja sam ovo nazvao stampedo, trka, žurba, ali mislim da za tim nema potrebe. Mislim, ipak, da će se tržište stabilizovati, mora se stabilizovati, jer više nemamo prostora za podizanje krajnjih cijena, zbog toga što ćemo izgubiti kupce. Ovo za mene nije redovno poslovanje”, kazao je Radović, dodajući da projekat Evropa sad može biti održiv ukoliko bude postojala naplata poreskih obaveza od svih učesnika u privrednom životu.

Radović je kazao da je u zadnjih pola godine, uzimajući u obzir materijale neophodne za izgradnju objekta, prosječna cijena materijala povećana 40 odsto, “a mi smo u tom periodu naše cijene podigli samo za 10 odsto što znači da će to značajno uticati na našu profitabilnost”.

Ako ste propustili:

Poskupljenje materijala uzdrmalo tržište nekretnina: Manje novih stanova na atraktivnim lokacijama