inveo đukanović

Pogledali smo ko je turski Inveo, kompanija koja je najavila zapošljavanje 80 radnika u Crnoj Gori

Podijeli

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, sastao se u četvrtak sa predstavnicima turske kompanije Inveo Investment Holding, koji su najavili investiciju i zapošljavanje 80 ljudi u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, izvršni direktor kompanije Onur Topa je upoznao Đukanovića sa osnovnim aktivnostima kompanije koja, kako je istaknuto, u svom portfelju ima preko 150 firmi različitih poslovnih djelatnosti i koja posluje u više zemalja na tri kontinenta.

”Uvjeren sam da ćemo do kraja godine imati preko 80 zaposlenih u Crnoj Gori i da ćemo na osnovu iskustava koje smo stekli moći da damo doprinos razvoju regulative za nove djelatnosti i industrije”, zaključio je Topac.

Ko je Inveo

Na svojim zvaničnim web stranicama, Inveo se predstavlja kao “investitor nove generacije” sa 30 godina iskustva.

Njegov glavni cilj je, kako se navodi, partnerstvo s korporacijama s visokim potencijalom ulažući u njih “intelektualno i finansijski”.

“Tehnološke korporacije koje razvijaju inovativne proizvode i usluge s visokom konkurentskom prednošću nalaze se na radaru Invea bez obzira na to gdje se nalaze”, ističu iz kompanije.

Izlazna strategija Invea temelji se na ‘pravom vremenu i pravoj vrijednosti’. Ova perspektiva implementirana je prilikom izlaska iz ulaganja u City Farm i Zen Energy.

Osim toga, Gedik Private Equity, koji je grupa osnovala u tu svrhu, dodao je nove partnere svojoj strukturi i postao HUB Private Equity 2015. godine. Izvršio je više od 60 ulaganja u periodu inkubacije i prodali su udjele Grupe u njenom javnom trgovanju. na Istanbulskoj berzi, navode iz Invea.

Gedik Yatırım, vodeći investitor u kompaniji je jedna od vodećih nebankarskih brokerskih kompanija u Turskoj, i ima cilj da poveća ukupna ulaganja u Inveo na nivo od 100 miliona američkih dolara u periodu od 2021. do 2025.

Inveo je osnovan kao Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. 1998. godine, a kasnije je stekao status investicionog holdinga. Kompanija se kotira na Istanbulskoj berzi.