Burger King

Colliers dovodi Burger King u Podgoricu

Podijeli

Nakon najave da u Crnu Goru konačno stiže čuveni Starbucks, svoj prvi restoran u Podgorici mogao bi da otvori i lanac brze hrane Burger King.

Kako prenosi portal Bankar, Burger King u Crnu Goru dolazi posredstvom konsultantske kuće Colliers International, a otvaranje objekta u Podgorici planirano je do kraja ove ili tokom naredne godine.

Riječ je o jednom od najpopularnijih američkih brendova, pod čijim imenom širom svijeta radi više od 19.200 restorana, prenosi eKapija.

Nakon što su prije desetak godina promijenili način poslovanja, kompanija je ostala vlasnik samo 51 lokacije, dok su ostale posluju kao njene franšize. Sada su dio menažment portfolija Restaurant Brands International i predstavljaju dvije trećine njihovih objekata. Posluju u više od 100 zemalja, godišnji prihod je oko 1,6 milijardi dolara, a u restoranima Burger Kinga dnevno bude prosječno usluženo 15,7 miliona klijenata.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je, govorieći o dolasku Starbucksa, najavio da su u toku i pregovori sa jednim lancem brze hrane, ne otkrivajući u kome se radi. Čitaj više

Foto: Ismail Hadine on Unsplash