Mask se silno zabavlja s najavom Twittera da će ga tužiti zbog odustajanja od kupovine

Podijeli

Ilon Mask odgovorio je na najnoviji razvoj događaja u njegovom sporu s Twitterom kasno u nedjelju naveče – tvitujući mim u kojem se smije. To je uslijedilo nakon što je kompanija koja upravlja tom društvenom mrežom najavila tužbu zbog Maskovog odustajanja od preuzimanja kompanije, za šta je bio spreman da izdvoji 44 milijarde dolara.

Tvit, kao što vidite u nastavku teksta, sadrži niz od četiri fotografije osnivača Tesle kako se smije uz naslove koji glase: “Rekli su da ne mogu kupiti Twitter; Onda ne bi otkrili informacije o botovskim nalozima; Sada me žele natjerati da kupim Twitter na sudu; Sada moraju otkriti podatke o botu na sudu.”

Tvit je brzo prikupio preko 180.000 lajkova a u trenutku pisanja ovog teksta taj broj je skočio na preko 260.000. Mask je jedan od najpraćenijih ljudi na platformi, sa 100,8 miliona pratioca.

Nekoliko trenutaka kasnije, Mask je tvitovao još jedan mim koji prikazuje Čaka Norisa kako igra šah. “Chuckmate”, dodao je Mask, aludirajući na svoju pobjedu u ovom sporu.,

Mask je bio odsutan s Twittera nekoliko dana. Objava od nedjelje naveče prva je njegova reakcija otkako je Twitter navodno angažovao veliku advokatsku tvrtku za spajanja Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP, da ga zastupa u nadolazećoj parnici, javio je Bloomberg u nedjelju.