Ilon Mask, Elon Musk

Mask: Sud da odbije Twitterov zahtjev za brzo suđenje

Podijeli

Ilon Mask želi vremena da se pripremi za suđenje zbog svog spornog povlačenja iz ugovora o kupovini Twittera za 44 milijarde dolara, navodi se u podnesku koji su njegovi advokati u petak predali sudu u Delaveru.

Maskov tim kaže da bi suđenje trebalo da pričeka do sljedeće godine, nakon što je Twitter zatražio prva saslušanja već u septembru ove godine.

U svom podnesku koji je odgovor na dopis koji je sudu ranije podnio Twitter, Maskovi odvjetnici naveli su da je kompanija uputila “iznenadni zahtjev za brzinom nakon dva mjeseca odugovlačenja i zamagljivanja”, i rekli su da je to “najnovija taktika Twittera za prikrivanje istine o spam nalozima na svojoj mreži.”

Ubrzano saslušanje, kaže Maskova strana, bila bi nepoštena praksa i način da se prikrije razmjer problema platforme s lažnim nalozima. Ranije ove sedmice, Twitter je tužio Maska, tvrdeći da je izvršni direktor Tesle u lošoj namjeri pokušavao odustati od unaprijed sklopljenog dogovora.

Maskovi advokati tvrde: “Bio bi ‘izvanredan podvig’ suditi u slučaju složenog propalog posla unutar čak pet do šest mjeseci”, i kažu da bi “održavanje suđenja u februaru 2023. uravnotežilo interese stranaka i Suda.”

CNBC piše da je Twitter tražio saslušanje u roku od 60 dana.

Twitter je odbio da komentariše ovaj razvoj događana a ni sami Mask nije odgovorio na upit CNBC-a za komentar.

Investitor