Luštica Bay, Luštica Centrale

Luštica Bay se širi: Odobrena gradnja centralnog naselja

Podijeli

Kompanija Luštica Development planira širenje smještajnih kapaciteta i izgradnju više stambnih objekata u okviru luksuznog naselja Luštica Bay. To se može vidjeti u idejnom rješenju na koje je saglasnot dao i glavni državni arhitekta, a za čiju izradu je bio zadužen kotorski studio Enforma.

Kako se može vidjeti u dokumentu čije detalje prenosi eKapija, gradnja je planirana na urbanističkim parcelama 3 i 10.

Šira lokacija planiranih objekata predstavlja novoplanirano naselje Luštica Centrale. Master planom su u kompleksu predviđeni apartmanski sadržaji, luksuzne vile, gradske kuće, golf tereni, gradski komercijalni i stambeni centar, prateći infrastrukturni i saobraćajni sadržaji itd.

“Na urbanističkoj parceli 3 projektovan je kompleks od ukupno tri stambena objekta-2A1, 2A2 i 3A-1,2, međutim predmet ove tehničke dokumentacije samo je objekat 3A-1,2, kao i uređenje terena, odnosno trga”, objašnjeno je u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kako je objašnjeno, objekti 2A1, 2A2 već se grade, predstavljaju prvu i drugu fazu realizacije projekta, već imaju saglasnost na idejno rješenje, revidovani glavni projekat i prijavu građenja.

Projekat Luštica Bay vodi švajcarska kompanija Orascom, na čelu sa biznismenom Samihom Savirisom, a prema informaciji koja je dostavljena Vladi Crne Gore, do kraja prošle godine je u gradnju uloženo skoro 300 miliona eura. Čitaj više

Planirani iznos ukupne investicije iznosi više od milijardu eura.

U Vladinoj informaciji piše da je u menadžmentu kompanije koja upravljaju projektom Luštica Bay trenutno zaposlen 361 radnik, od čega su 292 crnogorski, a 69 strani državljani. Kompanija Luštica Development zapošljava tokom čitave godine za usluge održavanja dodatnih 300 radnika, a za izvođenje građevinskih radova na daljem širenju kompleksa na obali zaliva Trašte, ta kompanija u prosjeku angažuje dodatnih 350 do 400 građevinskih radnika.