Sava centar Beograd, Delta Real Estate
Foto: Delta Real Estate

Delta nekretnine kupila firmu u stečaju za više od 8 miliona eura

Podijeli

Kompanija Delta Holdinga, Delta nekretnine, kupila je beogradsko građevinsko preduzeće Rad u stečaju za oko 954,3 miliona dinara (oko 8,13 miliona eura).

Time je, kako prenosi Bloomberg Adria, prodata firma koja je, sa 22 godine staža, nosila titulu preduzeća koje je najduže u stečaju.

Na prethodnom javnom nadmetanju početna cijena je bila 1,36 milijardi dinara, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU).

Delta koju kontoliše srpski biznismen Miroslav Mišković, ovo preduzeće je kupila po početnoj cijeni i tako postala vlasnik, između ostalog, poslovnog prostora u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu. Prodato je i sedam lokala širom Beograda, kao i više stanova u glavnom gradu, Boru i Pančevu i jedan u Skoplju. Stečajnu masu Rada čine i potencijalna prava na zemljište u Beogradu.

Prema evidenciji ALSU, dva građevinska preduzeća – Rad i Rad Internacional, nad kojima su postupci pokrenuti još 13. marta 2001. godine, bila su najduže u stečaju. Rad je krajem osamdesetih godina započeo čitav niz projekata po Beogradu, ali je 1996. godine otvoren predstečajni, a 2001. godine i stečajni postupak.