Gautam Adani

Adani prikuplja 10 milijardi dolara za širenje poslovanja

Podijeli

Indijski milijarder Gautam Adani i njegova porodica u ranim su razgovorima sa investitorima, uključujući singapurske investicione firme Temasek i GIC, s ciljem da prikupe najmanje 10 milijardi dolara za finansiranje ekspanzije poslovanja u oblasti čiste energije, luka i cementa, javile su novine Mint u ponedjeljak.

Adani Grupa će tokom naredne decenije uložiti više od 100 milijardi dolara, najveći dio planiranog kapitala, u posao energetske tranzicije, rekao je prošlog mjeseca predsjednik Gripe Adani, dok konglomerat od luka do energije ubrzava ionako agresivan plan širenja.

Članovi porodice Adani i najviši rukovodioci grupe održali su razgovore sa nekoliko potencijalnih investitora, navodi se u izveštaju Minta, navodeći dvije osobe koje direktno poznaju Adani grupu i planove porodice Adani.

Promotori grupe i najviši menadžment bili su u Singapuru prošle sedmice nakon susreta sa zapadnoazijskim i američkim investitorima, rekao je jedan od ljudi, prenio je Reuters.

Pozivajući se na drugi izvor, u izvještaju se navodi i da će kapital biti prikupljen višestrukim tranšama i vjerovatno prodajom udjela u firmama grupe ili entitetima povezanim s promotorskom grupom.

Singapurski državni fond GIC i Adani Group nijesu odmah odgovorili na zahtjeve Reutersa za komentar. Temasek je rekao da ne komentariše tržišne špekulacije i glasine.

Investitor