Mustafa Yiğit Zeren, Zeren Group

Ko je Mustafa Yigit, mladi turski biznismen koji dovodi Starbucks u Podgoricu

Podijeli

Podgorički gradonačelnik Ivan Vuković nedavno je saopštio da poznati američki lanac kafeterija do kraja godine otvara svoj prvi objekat u Podgorici, a o čemu je razgovarao sa predstavnicima kompanije Zeren Group, koja sarađuje sa čuvenom franšizom.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), Zeren Grupa, koju vodi turski biznismen Mustafa Yiğit, otvorila je dvije kompanije u Crnoj Gori – Zeren Group Investment, sa osnovnom djelatnošću trgovine na veliko tekstilom, te Zeren Food, koja se bavi restoranima i pokretnim ugostiteljskim objektima.

Kapital Zeren Group Investmenta je 5001 euro, dok je Zeren Food osnovan s jednim eurom. Sjedište obje ćerke firme turske grupe je na istoj adresi: Diplomatska kula u Capital plazi u Podgorici.

Zeren Grupa od 1973. do danas

Zeren Group Holding, kako se navodi na korporativnom sajtu, utemeljen je 1973. godine i u međuvremenu ostvaruju “velike ciljeve koje smo postavili jedan po jedan radeći odlučno i predano”.

Posluju kroz 8 kompanija i imaju više od 200 zaposlenih.

Rade u više unosnih sektora, od finansijskog konsaltinga, informacionih tehnologija do automobilske industrije, od ulaganja u nekretnine do gradevinarstva. Izvode radove “koji čine razliku” i u oblastima medija i vanjskog oglašavanja, energetskog savjetovanja, turizma i upravljanja ljudskim resursima.

“U našim kancelarijama u Istanbulu, Ankari, Mersinu, Londonu, Podgorici, Amsterdamu, Maheu i Dubaiju, nastavljamo da postavljamo velike ciljeve s odlučnošću da radimo i nasom globalnom vizijom. Razvijamo inovativne poslovne modele i osiguravamo odrzivi rast u svakom sektoru na koji se fokusiramo, projektima i dugoročnim saradnjama koje smo ostvarili sa našim poslovnim partnerima u različitim regijama svijeta”, ističu.

Mustafa Yigit Zeren, rođen je 22. oktobra 1991. godine u Mersinu. Završio je Privatni Turkmenski koledž i Mersin naučnu srednju školu. Zeren je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu Sabanci u Istanbulu i magistrirao ekonomiju na London School of Economics koji je rangiran na 26. mjestu najboljih univerziteta u svijetu.

O Mustafi Yigit

Nakon pohađanja nekoliko programa stažiranja i rada sa nekoliko kompanija u Engleskoj, Mustafa Yigit Zeren vratio se u Tursku 2015. godine, kako bi svoje znanje, iskustvo i ostvario svoje snove prenio u Zeren MM koji je 1973. godine osnovao njegov otac Ridvan Zeren, navodi se na zvaničnom sajtu kompanije.

Danas je izvršni direktor grupe.

Yigit Zeren (1991. godište), koji ima ACCA kvalifikaciju, trenutno radi u Zeren MM u Velikoj Brotaniji. Nakon povratka kući, radio je kao glavni finansijski menadžer u Zeren grupi do 2018. godine i kao glavni izvršni direktor od 2018. godine.

Zeren Grupa izvodi projekte u mnogim zemljama pod vodstvom Mustafe Yigit Zerena. Ovi projekti se koordiniraju iz kancelarija kompanije u velikim finansijskim centrima svijeta, posebno u Turskoj, Velikoj Britaniji i Crnoj Gori.

Zeren je u ime Zeren Group Holdinga ostvario mnoge uspješne projekte u zemlji i inostranstvu. U 2019. godini, Mustafa Yigit Zeren dobio je nagradu za „CEO godine“ od strane Turkey Brand Awards zbog njegovog uspjeha u različitim poslovnim sektorima, ističe se.

“Mustafa Yigit Zeren pridaje veliki značaj razvoju međunarodnih odnosa; Aktivno učestvuje u mnogim domaćim i stranim institucijama visokog nivoa i nevladinim organizacijama, posebno TÜSİAD, DEİK i TABA Am-Cham. Dobro poznaje engleski i španski jezik i srednji nivo ruskog. Takođe se bavi sportom i sertigikovani je teniski profesionalac”.