Google, Alphabet, worker, employee

Saradnja s Coinbase-om: Google će omogućiti plaćanje kriptovalutama

Podijeli

Google Cloud i Coinbase najavili su dugoročno strateško partnerstvo kako bi bolje služili rastućem Web3 ekosistemu i programerima koji će moći pristupiti BigQuery kripto javnim skupovima podataka.

Google će, kako je saopšteno, ovom saradnjom korisnicima svojih usluga u oblaku omogućiti plaćanje tih usluga “odabranim” kriptovalutama. Prema Coinbaseu i Googleu, kripto plaćanje će biti dostupno korisnicima u Web3 prostoru početkom sljedeće godine.

Kako bi to bilo moguće Google će koristiti Coinbase Commerce, alat koji kompanijama omogućuje primanje, prihvatanje i pretvaranje kriptovaluta, uključujući Bitcoin, Ethereum, USD Coin, Tether USD, Dogecoin, Shiba Inu i druge.

Google planira i korišćenje Coinbase Prime-a, platforme za kripto trgovanje “institucionalnog nivoa”, prvenstveno izgrađenu za velike kompanije, za čuvanje i trgovanje kriptovalutama, javlja The Verge.

S druge strane, Coinbase će odabrati Google Cloud kao strateškog provajdera usluga oblaka za izgradnju napredne razmjene i usluga upravljanja podacima i tako dijelom zamijeniti korištenje AWS-a (Amazon Web Services).

Coinbase će koristiti i Google Cloud za obradu blockchain podataka i tako poboljšati globalni doseg svojih kripto usluga iskorišćavanjem Googleove premium optičke mreže.

Kompanija Coinbase će, kako je predviđeno, izgraditi svoju globalnu platformu za podatke na sigurnoj infrastrukturi Google Clouda i iskoristiti svoje vodeće podatkovne i analitičke tehnologije kako bi korisnicima Coinbasea pružio kripto uvide vođene mašinskim učenjem, objavio je Google.

banner konkurs ministarstvo kulture i medija