Facebook, Meta

Meta je najbrže rastući brend u SAD: Evo ko je još u top 10

Podijeli

Uprkos turbulentnoj godini za kompaniju, Meta najbrže je rastući brend u SAD, prema novom izvještaju Morning Consulta.

Meta, matična kompanija platformi društvenih medija kao što su Facebook i Instagram, posebno popularna među generacijama X i Baby Boomerima, doživjela je porast od 6,5% za kupovinu (tj. udio potrošača koji su izjavili da bi razmotrili kupovinu od brenda) u periodu od januara do oktobra 2022.

„Ono što je interesantno kod Mete je da se zaista bori protiv dva zaista jaka elementa — asocijacije na Facebook, koja nema baš ‘toplo’ javno mnjenje, i generalnog direktora koji je veoma javan, što, prema našem istraživanju, nije dobro za brend”, rekla je za Yahoo Finance Live, Joana Pjaćenca, šefica obavještajnog odjeljenja za industriju u Morning Consultu.

Porast njegove popularnosti, prema njenim riječima, ukazuje na uspjeh koji ima u rebrendiranju, zajedno sa “povećanom sviješću i interesovanjem” za metaverzum. Više kompanija pokazalo je interesovanje za ulaganje u prostor virtuelne realnosti.

“Ne možete razmišljati o metaverzumu bez govora o Meti”, rekla je.

Ko je još u Top 10

Američka kompanija za obuću Crocs, koja je zauzela drugo mjesto na listi, još je jedna kompanija za koju se ponovo javlja interes potrošača.

Kompanija je objavila rekordne prihode u 2022. godini, premašivši 985 miliona dolara u posljednjim kvartalnim rezultatima. Za manje od godinu dana, Crocsov prihod je porastao preko 50% .

“Imali su zaista uspješnu godinu i po tome što nijesu izgubili svoju osnovnu publiku, koja je zabrinuta za udobnost i pristupačnost, a takođe i juri za trendovima. Ostajući u trendu sa svojim različitim dodacima, ta ravnoteža zaista koristi Crocs-u”, kazala je Pjaćenca.

Evo kompletne liste najbrže rastućih brendova u SAD:

  1. Meta
  2. Crocs
  3. Beats
  4. Stock Cold Brew
  5. Milwakee Tool
  6. Zelle
  7. Adobe
  8. Great Value Cream Cheese
  9. Gatorade
  10. Office Depot

Investitor