Gradnja puta Cetinje Čevo Nikšić, katunska magistrala

Gradnja puta Cetinje – Nikšić: Katunska magistrala iz ptičje perspektive [VIDEO]

Podijeli

Uprava za saobraćaj objavila je novi video snimak sa gradilišta dionice od Cetinje, preko Čeva do Nikšića, na kojoj se vidi napredak radova.

Gradnja dionice od Cetinja do Čeva počela je 2020. godine, izvođač je nikšićka firma Mehanizacija i programat a posao bi, prema ugovoru, trebalo da se završi ove godine. Vrijednost radova na dionici dugoj 23 kilometra je 33 miliona eura.

Iz Mehanizacije i programata ranije je saopšteno da će brza cesta širine 7,7 metara prema projektu biti najmodernija u Crnoj Gori u svojoj kategoriji, sa odgovarajućim rasvjetnim tijelima na rasksnicama i elementima autoputa. Projektovana je sa širokim radijusima krivina, blagih uspona i sa oko 4 km trećih traka.

Put se penje sa 700 na približno 1.000 metara nadmorske visine, što govori da su ovo veoma zahtjevne dionice za rad i finalizaciju projekta. Katunska magistrala Cetinje-Čevo-Nikšić će, kako su istakli, prolaziti kroz neke zaboravljene, ali za većinu putnika, i nepoznate predjele Stare Crne Gore.

Nakon završetka dionice do Čeva, očekuje se tender za izvođača radova koji će nastaviti gradnju magistrale prema Nikšiću.

Pogledajte novi video: