Mtel pregazio konkurenciju u BiH: Dobit kompanije povećana skoro 11 odsto

Podijeli

Kompanija „M:tel“ povećala je u prošloj godini dobit za osam miliona konvertibilnih maraka (KM), dok je njen glavni konkurent „BH Telecom“ imao pad od čak 8,3 miliona KM, pokazuju finansijski izvještaji ovih kompanija.

Poslovnu 2022. godine „M:tel“ je završio sa dobiti od 82,3 miliona maraka, što je rast od osam miliona, odnosno 10,7 odsto u odnosu na rezultat ostvaren u 2021. godini, prenio je Capital.ba, dodajući da je taj rezultat znatno veći od onog koju je postigao glavni konkurent.

Naime, „BH Telecom“ je prošle godine imao od 55 miliona KM dobiti i ona je u odnosu na godinu ranije manja za 8,3 miliona.

Osim finansijskih i podaci o rastu broja korisnika u prošloj godini idu u prilog kompanije iz Banjaluke.

Ukupan broj korisnika „BH Telecoma“ veći je za jedan odsto u odnosu na broj korisnika koje je imao krajem 2021. godine, navedeno je na sajtu ove kompanije.

U istom periodu „M:tel“ povećao broj korisnika za tri odsto, čime je ostvario istorijski rekord od osnivanja kompanije.

Takođe, „M:tel“ je krajem prošle godine dobio sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po mjerenjima kompanije “Systemics PAB” iz Poljske, jedne od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža.

Ovaj zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater u BiH ima jedino „M:tel“, a što je potvrdila i direktorica kompanije Jelena Trivan prilikom uručenja sertifikata.

„Ovo je prvo zvanično merenje kvaliteta mreže koje je sprovedeno u Bosni i Hercegovini. Svaki operater je sklon da kaže da je najbolji u svom poslu, ali jedino M:tel u BiH ima zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater. Ne samo u prenosu glasa, podataka ili u pokrivanju teritorije, nego u svim kategorijama smo zvanično najbolja mreža u BiH“, kazala je Trivan.