Telekom Srbija ostaje državna kompanija s ambicijom da postane regionalni No. 1

Podijeli

Telekom Srbija ostaje državna kompanija a direktor i koordinator za internet i telekomunikaciju Telekoma Srbije, ujedno i direktor crnogorskog Mtela, Vladimir Lučić, kazao je da je usvojen plan transformacije kako bi bili što bolji i konkurentniji na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovina na kojima danas posluje i kako bi mogla i dalje da se širi na zemlje regiona.

“Prošle godine je napravljen novi pravac razvoja koji znači ekspanziju naše kompanije. Prije svega nam je cilj da budemo broj jedan u zemljama u kojima i sada poslujemo i da se proširimo kao telekomunikacioni provajder u zemljama gdje je naša dijaspora poput Austrije, Nemačke, Švajcarske, Amerike i Kanade i eventualno na još neke zemlje regiona kako bi bili lider u telekomunkacionim uslugama na Balkanu”, rekao je Lučić gostujući u emisiji “Fokus” na O2TV.

On je objasnio da će u drugoj fazi razvoja ući u nove telekomunikacione trendove gdje se telekom firme okreću ka novim izvorima prihoda, prije svega digitalnim servisima i multimediji.

“Cilj Telekoma je da postane operater broj jedan u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini sa najvećim brojem korisnika televizije i interneta koji predstavlja glavnu tačku razvoja telekomunikacija u budućnosti”, naveo je Lučić.

On je rekao da korisnici sve više komuniciraju putem interneta i internet servisa a sve manje klasičnim metodom poput slanja SMS poruka i fiksnom telefonijom.

Značajna stvar za Telekom Srbija u budućnosti biće i informativni program pošto je prošle nedjelje potpisan sporazum o otvaranju regionalne kancelarije Euronewsa u Srbiji.

“U novoj, eri četvrte industrijske revolucije sve će se zasnivati na internetu, tako da za nekih 10 do 15 godina naši životi će se u potpunosti promijeniti. U toj novoj industrijskoj revoluciji, pojava nano robota, gomile senzora, automobila sa automatskim upravljanjem zasnivaće se na kvalitetnoj internet vezi. Mi smatramo da ćemo biti ne samo nosioci tog kvalitetnog interneta već i koncentratori mnogih digitalnih ideja. Pokušaćemo da oko nas okupimo mnoge mlade ljude koji će stvarati nove digitalne ideje i da probamo da ih izvezemo u svijet a ne kao što je bio slučaj do sada, da samo uvozimo tuđe ideje”, rekao je Lučić.

Pogledajte cijeli intervju: