Potpisan ugovor: Konačno počinje gradnja bulevara između Jaza i Tivta, evo kako će izgledati

Podijeli

Ugovor za izgradnju budućeg bulevara na dionici magistralnog puta M-1, dionica aerodrom Tivat – Jaz, potisan je danas u Podgorici.

Kako je nakon potpisivanja ugovora kazao predsjednik Vlade Dritan Abazović, ova dionica je putni pravac koji ima najveću frekvenciju u Crnoj Gori, naročito u toku sezone.

“Nakon rekonstrukcije, ovaj put će izgledati potpuno drugačije. Između Budve i Tivta imamo najveću frekvenciju saobraćaja, naročito u toku ljetnjih mjeseci, što je Vladu i Upravu za saobraćaj podstaklo da se što prije zaključi ugovor o ougradnju bulevara”, kazao je Abazović, prenosi eKapija.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD VIDEA

Izrazio je nadu da će radovi biti završeni u roku, da će saobraćajne gužve biti manje, da će se saobraćaj odvijati sigurnije i da će sve usluge za građane koji žive na tom putnom pravcu biti lakše dotupne.

“Imali smo obzira i prema onome što su bili zahtjevi građana Grblja. Bilo je onih koji nisu bili zadovoljni, ne zato što ne žele bolju infrastrukturu, već zato što nisu bili sigurni kako će projekat na kraju izgledati. Uprava za saobraćaj učinila je sve da se uspostave takvi standardi koji će znatno poboljšati dostupnost njihovih kuća i poslovnih objekata i omogućiti da svi na mnogo kvalitetniji način imaju servisiranje kada je riječ o putnoj infrastrukturi”, naveo je Abazović.

Kako je kazao, Crna Gora treba da bude zemlja u kojoj će se masovno investirati u infrastrukturu, ne samo putnu, već u svim vidovima saobraćaja. Naveo je i da je porazno da se od Budve do Aerodroma u Tivtu putuje po nekoliko sati, kao i da je porazno da po nekoliko sati traje put od Tivat do Podgorice.

“Vjerujem da će prvorangirana kompanija svoje obaveze obaviti onako kako je predviđeno ugovorom. Tokom ljetnje sezone moraćemo da imamo izmijenjeni režim saobraćaja, ali je dogovoreno da se počne sa onim dionicama koji će najmanje uticati na protok saobraćaja kada su najveće gužve”, dodao je.

Nakon sezone inteziviraće se radovi na cijelom putnom pravcu, a projektom je predviđena gradnja više kružnih tokova.

“Podsjećam da je ovo bulevar, a ne auto-put. Naša je ambicija, svakako, da gradimo nastavak postojećeg, ali i Jadransko-jonski autoput. Međutim, dok ne dođemo u situaciju da realizujemo te investicije, moramo rekonstruisati postojeće putne pravce”, kazao je Abazović.

Premijer je prije potpisivanja ugovora na društvenim mrežama objavio i snimak kako će izgledati ova saobraćajnica.

“Ovako će izgledati bulevar od Jaza do Tivta. Danas će u vili Gorica biti potpisan ugovor za njegovu izgradnju. Gradimo bolju infrastrukturu za snažniji razvoj i bolju povezanost naše države. Crna Gora na pravom putu”, poručio je Abazović.

Ako ste propustili:

Kinezi će graditi bulevar od Tivta do Jaza, radovi počinju na jesen