MK Grupa crnogorskim vrtićima donira 100.000 eura

Podijeli

Nakon što je prošle godine uspješno realizovala donacije porodilištima u cijelom Jadranskom regionu, MK Group nastavlja svoj regionalni društveno-odgovorni program „Podrška porodici”. Ove godine sredstva u vrijednosti od 600.000 eura biće namijenjena za unapređenje uslova u jaslicama i vrtićima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, saopšteno je iz kompanije.

“Kako je društveno-odgovorno poslovanje strateško opredeljenje kompanije, nastavak ulaganja i briga o djeci, mladima i porodici biće fokus i u godini u kojoj MK Group obilježava bitan jubilej – 40 godina uspješnog poslovanja. Za vrtiće u Crnoj Gori, renoviranje ili opremanje njihovih prostora, MK Group izdvojila je iznos od 100.000 eura, sa fokusom na opštine u kojima posluje: Podgorica, Budva i okolina. Tim povodom održan je sastanak u Ministarstvu prosvjete Vlade Crne Gore. Ministar, Miomir Vojinović, zahvalio se kompaniji na donaciji i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ovog važnog projekta”, navodi se u saopštenju.

„Zahvalni smo kompaniji MK Group koja svoj regionalni projekat ‘Podrška porodici’ usmjerava na predškolske ustanove u Crnoj Gori, kojima donira značajna sredstva. Ulaganje u djecu i mlade i njihovo obrazovanje i vaspitanje uvijek je pouzdana investicija. Društveno-odgovorne kompanije to znaju i mi smo sa zadovoljstvom razgovarali o ulaganju u crnogorske predškolske ustanove sa partnerima čija društvena misija zaslužuje poštovanje”, rekao Vojinović.

Za Ministarstvo prosvjete ovo je značajna saradnja, jer će donacija kompanije MK Group doprinijeti unapređenju i kreiranju još povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za boravak naše djece u vrtićima, saopštenp je.

„Radujem se što naš društveno-odgovorni program ‘Podrška porodici’ nastavlja i ove godine i što ćemo 600.000 eura donirati za unapređenje uslova u vrtićima u Crnoj Gori i regionu. Darivanje najmlađih je najbolji način da otpočnemo obilježavanje našeg jubileja, četrdeset godina uspješnog poslovanja. Tokom svih društveno-odgovornih projekata u 2023. godini izdvojićemo više od milion eura za različite aktivnosti usmjerene ka djeci, jer ulaganjem u njih mi slavimo budućnost. Nadam se da će naš primjer pratiti i druge kompanije”, izjavila je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group.

U svim zajednicama u kojima posluje, MK Group aktivno doprinosi unapređenju uslova u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Program „Podrška porodici”, kako su podsjetili, postoji od 2017. godine kada je pokrenut sa ciljem novčanog nagrađivanja zaposlenih MK Group koji se ostvare u ulozi roditelja, da bi se kasnije proširio eksterno, kroz donacije ustanovama koje se bave decom i mladima, kao i jačanjem porodice kao osnovne jedinice društva.

MK Group ove godine obilježava jubilej 40 godina poslovanja, pod sloganom „Slavimo budućnost”.